fredag 5 mars 2010

Viasat Motor

Att Viasat Motor har tagit över sändningarna av Formel 1 gör nog ingen ledsen. Äntligen har svensk TV kunnat skaka fram en rätt bra mix av reklamfri TV (för dem som vill betala för det), engagerade reportrar och välproducerade program för världsmästerskapet i racing.

Det är t.ex. väldigt angenämt att Frida Nordstrand har anslutit till sällskapet. För det första är det extremt kul att vi har en kvinnlig reporter på plats i motorsportvärldens hetluft och för det andra är det imponerande att hon är så pass duktig på att intervjua betydelsefulla personer med en avslappnad attityd och dessutom med en relativt bra brittisk engelska. Det hör inte till vanligheten i svensk television.

Janne Blomqvist gör som vanligt ett helhjärtat jobb i att försöka engagera TV-tittarna, även om han ibland kanske önskar lite för mycket att det är han själv som sitter i bilen, men vem skulle inte göra det?

Den gamle motorsporträven Eje Elgh spelar en nyckelroll med sin insikt, sina kontakter och sin rutin även om man ungefär tolv gånger per race får höra att hemligheten till snabbhet är "en välbalanserad bil som jobbar däcken på ett effektivt sätt".

Tidvis dyker även racing-legenden Stefan "Lill-Lövis" Johansson upp i rutan. Visst är han en otroligt rutinerad förare och en av de största i svensk motorsport, men jag tycker inte han tillför så mycket som man kanske kunde förvänta sig.

I det stora hela måste det konstateras att den svenska TV-bevakningen av Formel 1 har utvecklats otroligt mycket sedan Viasat Motor tog över efter TV6, TV3 och TV4.

Någon som känner för att återgå till de första stapplande TV3-sändningarna med Robert Aschberg som totalt oinsatt studioprogamledare...? Trodde väl inte det.

2 kommentarer:

  1. Helt rätt! Frida äger. Blomqvist kanon. Eje ok, lite segdragen ibland men kan få till det då och då.

    Intressant del i kvällens program om hjärnforskningen... en racingförares hjärna som är likvärdig en normal person fast mer energisnål. Gröna trenden gäller även här!

    SvaraRadera
  2. Nej nej nej och åter nej! Viasat i alla dess former är garanterat ägt av djävulen själv med dess klart underlägsna kvalitét. Oerhört klent HD utbud, kanalutbudet består i stort av egna kopior av orginal som discovery national geographic o.s.v .
    Och så prisvärdheten, ja viasat är helt enkelt hjlplöst efter på samtliga punkter. Den ABSOLUT enda positiva jag ser med deras skräp är ju just att dom har F1 och med det för ett hyffsat jobb. Men så länge man kan se F1 via tex BBC helt gratis och med näst intil HD kvalitét på nätet så kommer jag aldrig anlita skräp-tv-viasat.

    SvaraRadera