torsdag 1 april 2010

Inför Malaysias GP

I Malaysia är det nästan som att kasta ett par tärningar för att försöka förutspå vem som vinner. Det är alltid något som spökar, allt som oftast vädret. Det skulle inte förvåna mig om vi får en total överraskning i pole p.g.a. skurar under kvalet, speciellt med tanke på väderprognosen. Förra året regnade ju som bekant race:t bort efter bara 31 varv med Button som segrare.

Annars tycker man att Red Bull äntligen borde kunna få till det. De har haft sådant otroligt missflyt med tekniska haverier när de i övrigt har varit snabbast av samtliga. Se även Aftonbladets analyser kring detta.

Mitt otroligt osannolika tips till kvalet, som jag inte skulle våga sätta pengar på, är att Nico Rosberg tar hand om pole position, i synnerhet om regnet ställer till det. Han har visat sig vara riktigt snabb år efter år, men har liksom aldrig lyckats få till det där perfekta paketet. Nu sitter han i en riktigt bra bil och kan ge både Vettel, Alonso och Hamilton en hård match.

F.ö. borde varken Petrov, Kobayashi, Di Grassi eller Bruno Senna få sitta i en Formel 1-bil. Jag hade hellre sett namn som Grosjean, Bianchi, Di Resta och t.o.m. Bertrand Baguette. Det säger inte lite det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar