tisdag 16 februari 2010

Nico Hülkenberg - årets rookie 2010

Det vågar jag påstå redan innan säsongen startar. Då och då kommer det fram en talang som har det där lilla extra, en förare med ett genuint sinne för racing, och Nico är en av dessa. Efter att ha sett honom glida igenom F3 och GP2 och mer eller mindre utklassa allt motstånd, har han nu fått en race-sits i Williams. Om det är någon som kan föra det klassiska stallet mot nya glansdagar, är det han. Åtminstone kommer han att ge sin stallkamrat Rubens Barichello, den mest rutinerade F1-föraren genom tiderna, en rejäl match redan första säsongen.

Bland de övriga nykomlingarna denna säsong finns det ingen som borde kunna utmana om topplaceringarna i mästerskapet.

Vitaly Petrov i Renault var förvisso en stabil förare i GP2, men är en ingen Hülkenberg-talang och får nog svårt i en mindre konkurrenskraftig bil, som dessutom måste vara startfältets fulaste. Ungefär samma sak gäller för Luca Di Grassi i det nya Virgin-stallet (förutom fulheten).

Jose Maria Lopez i USF1 ska vi inte ens tala om. Om det över huvud taget blir några starter för det amerikanska stallet, kommer han och hans ej ännu annonserade stallkamrat få otroligt svårt att klara sig till Q2. Amerikanarna ska nog hålla sig till sina 1,5-tons NASCAR-bilar som de reparerar med slägga och silvertejp...

I nästa inlägg kommer jag att ta upp de regelförändringar som har införts till säsongen 2010 och vad de kan ha för betydelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar