fredag 26 februari 2010

GP2 Asien Rond 3 - Bahrain

GP2 Asien är ett slags förmästerskap till den riktiga GP2-serien. Man kör i 2005-årsbilarna från GP2-serien och de deltagande förarna är ofta nykomlingar som vill visa att de är värda en plats i ritiga GP2.

Det finns dock även förare som redan har kontrakt i GP2, t.ex. fransmannen Jules Bianchi, som ska köra för ART-stallet. Redan i oktober fick jag upp ögonen för den killen och spådde honom som vinnare i 2010 års GP2-mästerskap. Igår tog han pole position i GP2 Asien-loppet som ska köras idag (fredag) på Sakhir-banan i Bahrain.

Bredvid Bianchi i första startled står italienaren Davide Valsecchi, som leder mästerskapet och som förmodligen är den enda som kan utmana Bianchi. Mitt tips är dock att Bianchi drar ifrån redan i starten och sedan kan ta det lugnt ända fram till mållinjen. Dessutom tror jag att han kommer ta en pallplats även i morgondagens race, där han får starta på åttonde plats om han vinner idag. I honom har vi en ny racing-stjärna i klass med Nico Hülkenberg. Det trodde jag i och för sig om Romain Grosjean också, som verkar ha gått och gömt sig någonstans efter hans korta och misslyckade sejour i Formel 1 för Renault...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar