lördag 12 juni 2010

Blandat kompott efter träning två

Att båda Force India-bilarna skulle ligga i topp 10 är jag inte förvånad över (se senaste inlägget). Att McLaren-bilarna inte hamnade på bättre placeringar än 7 och 11 är däremot en stor besvikelse. Red Bull ser fortfarande ut som om de kör lite på halvfart och har mycket mer kapacitet att plocka ut när det verkligen gäller. Vettel körde med lätthet hem andra träningen med Webber på en fjärdeplats.

Dessutom verkar det som om Ferrari har studsat tillbaka lite grann, i synnerhet i händerna på Fernando Alonso, som är deras klart bästa förare, trots att han har klagat lite på dålig utveckling av bilen. Massa har inte riktigt kunna komma tillbaka från sin otäcka skada från förra året men har ändå fått nytt kontrakt av någon anledning.

Kvalet kommer att bli otroligt intressant, då de mjuka däcken inte ger det bästa greppet på det första flygande varvet, utan behöver minst två snabba varv innan de är "uppe i fart". Eftersom sista delen i kvalet bara är 10 minuter lång, kommer vi kanske inte ens se att två set flygande däck användas utan bara ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar