söndag 27 juni 2010

Blandad lycka för Red Bull

I Valencia vann idag tyske Sebastian Vettel Europas GP i Formel 1 före Hamilton och Button efter att ha startat i pole och sedan ohotad kunnat behålla sin ledning under hela loppet.

Vettels stallkamrat Mark Webber hade däremot inte samma framgång utan kraschade våldsamt in i däckbarriären efter en lång flygtur sedan han kört in i Lotus-föraren Heikki Kovalainen. Webber klarade sig dock oskadd, vilket än en gång demonstrerade den otroliga säkerheten i dagens Formel 1-bilar.

Loppet bjöd inte på många omkörningar förrän i slutet, då japanen Kobayashi i Sauber tog sitt depåstopp med fem varv kvar och kunde sedan köra om både Alonso och Buemi på sina nya fräscha supermjuka däck.

Själv tycker jag att banan i Valencia gott och väl kunde plockas bort från kalendern som det s.k. Europas Grand Prix. Omkörningar är normalt sett nästintill omöjliga i en F1-bil och ingen tycker nog att den enda dramatik som ska erbjudas är spektakulära krascher. Jag hade mycket hellre sett en återkomst för t.ex. Nürburgring eller ännu hellre den otroligt häftiga och kuperade banan i Portimao, en stad i den portugisiska Algarve-regionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar