fredag 7 januari 2011

Rekryteringsmiss #5

Pengarna fortsätter vara den totalt dominerande faktorn i Formel 1, speciellt när det gäller att rekrytera förare till de mindre stallen. Någon annan orsak kan det knappast finnas till varför Narain Karthikeyan får chansen i HRT under kommande säsong. Halva GP2-fältet måste vara snabbare än vad han är, så det kan vara bara starka personliga finanser som har fällt avgörandet.

Även om det är kul att mindre stall kan vara med och delta i F1-cirkusen, bidrar dessa typer av beslut förmodligen till större klyftor mellan dessa stall och de gamla stora. Det blir också lite halvtråkigt för den mängd unga talanger som står och väntar i kulisserna på att få sina chanser, bara för att se sig åsidosatta till förmån för gamla avdankade rävar som aldrig har gjort några större avtryck i F1-historien.

Ytterligare en fajt mellan Red Bull, McLaren och Ferrari är att vänta under 2011. Övriga får otroligt svårt att konkurrera om pallplatserna med de förare som har anställts. De enda undantagen jag kan möjligtvis ser är Rosberg och Kubica som kanske kan lyckas få någon framskjuten placering i speciella väderförhållanden.

Läs mer på Formel 1s hemsida och i Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar