tisdag 25 maj 2010

Turkiet nästa

I helgen är det dags för Red Bull att få lite stryk igen, eller åtminsone en större utmaning. Istanbul Park borde passa t.ex. McLaren-bilen mycket bättre än de trånga gatorna i Monaco. Frågan är om Ferrari har kraften att komma tillbaka till den form de hade i Bahrain. Säsongen ser mer och mer ut som en kamp mellan Red Bull och McLaren, även om Ferrari faktiskt ligger före McLaren i mästerskapet. Tyvärr har de enligt min mening ett för svagt kort i Felipe Massa.

Kanske Turkiet även kan bli ge Mercedes lite större framgångar, åtminstone Michael Schumacher. De ska återigen använda sig av modellen med den lite längre hjulbasen, den som användes i Barcelona men inte i Monaco. Läs mer om detta i Aftonbladets artikel.

Hur som helst är kurva åtta med sina fyra tangeringspunkter en riktig höjdare och skiljer verkligen de bilar med bra downforce och de med sämre. Upplagt för lite avåkningar hos nykomlingarna alltså!

Det ska också bli trevligt att se supportklasserna GP2 och GP3 igen. I dessa klasser är det alltid bra med action och mycket omkörningar. Jag har dissat Marcus Ericsson ganska hårt efter svaga resultat i säsongsinledningen, men jag hoppas innerligt att han (och framför allt teamet) kan vända på steken. Nu måste poängen börja komma om inte chansen till en hyfsad F1-styrning ska glida honom ur händerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar