onsdag 18 augusti 2010

I väntan på Belgiens GP

För förare och team kanske sommaruppehållet är en välkommen semester. För oss andra är det bara en jobbig väntan. Om drygt en vecka är det dock dags igen, denna gång för Belgiens GP på Spa-Franchorchamps, som ger mig en klar nostalgikänsla från mitt besök 2008.

Banan i sig är fantastiskt fin med en mycket kuperad layout mitt inne i Ardennerskogarna. Att ta sig dit är dock mindre roande. Jag tror vi satt runt sex timmar på tåg och buss per dag, men när man väl är där bryr man sig inte ett dugg om restid eller ruskväder. När undertecknad var där var Hamilton först i mål men blev sedan fråntagen segern för att ha klippt en chikan i kamp med Kimi Räikkonen.

Detta år blir det nog tyvärr inga större överraskningar. Teamen får varken testa eller jobba med sina bilar i fabrik under uppehållet, vilket betyder att de som var starkast i Ungern förmodligen även är starkast i Belgien. Red Bull är alltså stora favoriter till pole position och racevinst. Man kan bara hoppas att Alonso och McLaren kan hitta bättre inställningar för att kunna utmana Vettel och Webber, eller att det lynniga vädret i Ardennerna kan spela ett inte allt för ovanligt spratt.

Dessutom hoppas vi självklart på bättre lycka för Marcus Ericsson i GP2-serien. Han har inte haft det lätt med bilen, men har heller inte riktigt levererat den körning som många inklusive han själv hade förväntat sig. Vi vet dock att Marcus kan vara riktigt snabb, men det gäller att han håller ihop det över hela helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar